Aadwork logo wit

Help, mijn concurrent ziet er professioneler uit!

Heeft jouw concurrent een professionelere uitstraling? Aan de slag met je huisstijl. Bepaal je kernwaarden en bouw aan een goede huisstijl voor je bedrijf.

Concurrenten, je komt ze overal tegen. Op social media, op beurzen, op netwerkborrels. En dat kan best even schrikken zijn. Vooral als je ontdekt dat de concurrentie veel professioneler of frisser oogt dan jouw logo en huisstijl. Wat nu?

Niemand vindt het fijn als de concurrent een betere uitstraling heeft dan jij. Want klanten zien dat ook. En dan kan het gebeuren dat ze eerder bij de ander aankloppen. Dat wil je niet. Maar, laat je niet gek maken. Zie het als een kans, een mooi moment om de volgende stap te maken in je marketing.

Bepaal je kernwaarden

Wat wil je uitstralen? Dat is de eerste vraag die een goede ontwerper je zal stellen. Eigenlijk vraagt hij naar je kernwaarden. Wat voor persoon, wat voor bedrijf ben je? Of wil je zijn? Vrolijk, klantvriendelijk, deskundig, alert, gezellig, betrouwbaar, innovatief enz. enz.* Kies de 3 tot 5 waarden die het beste bij je passen én die onweerstaanbaar zijn voor jouw klanten.

TIP: Vind je het lastig je belangrijkste kernwaarden te benoemen? Vraag het je klanten!

Heb je je kernwaarden op een rij? Houd het lijstje dan eens naast je huidige huisstijl en vraag je af: wat is goed? wat mis je? wat zou je anders willen en waarom? Vraag het desnoods ook collega’s en klanten. Zo weet je snel waar het aan schort.

Stralen maar…

Kleuren, lettertypen, lijnen en vormen. Dat zijn de bouwstenen waarmee een ontwerper aan de slag gaat om jouw kernwaarden te vertalen naar een huisstijl die net zo uniek is als jij. Een goed ontwerp is nooit standaard. Het is een uniek geheel waarin je klanten zich direct herkennen.

Huisstijl ontwerpen

Heb je een goed basisontwerp, zorg dan dat je die lijn doortrekt naar al je uitingen. Van je website en je nieuwsbrief tot je beurspresentatie en je visitekaartjes. Zo creëer je een consequente huisstijl met een unieke, professionele uitstraling. Een uitstraling waar je concurrent bijna bang van wordt.?

* (Erno Hannink maakt een lijst van maar liefst 334 verschillende waarden. Je vindt ‘m hier)

4.8
4.8/5
14 reviews

Wil jij je ook onder­scheiden van je concurrent?

Ik leg je in een videocall van 3O minuten uit hoe we dat gaan doen!
Verder lezen:
Logo & Huisstijl
89ef1b9f 8908 4f1f a31b 119d8ca7882b

Zo maak je wél indruk met PowerPoint

Lees verder
Logo & Huisstijl
5ade45de 88c5 4ba3 abd2 c8dc528e90af

Huisstijl handboek is essentieel voor je merk

Lees verder
Logo & Huisstijl
logo ontwerpen in een vectorbestand

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Lees verder
Logo & Huisstijl
huisstijl ontwerpen voor intertoys en winkelbezoek veenendaal

Samen aan de slag voor Intertoys

Lees verder
Logo & Huisstijl
Huisstijl laten maken door Aadwork grafisch ontwerper in BINK36 kleurrijk zoals Fit For Thought

Huisstijl laten maken met veel kleur

Lees verder
Logo & Huisstijl
BNI Zilvermeeuwen 7 1

Omzet door een goed netwerk

Lees verder