Waarom 28% een WordPress website heeft

WordPress is wereldwijd nummer 1, van alle websites is 28% een WordPress website. Ik snap dat helemaal. In dit blog de redenen waarom je jezelf vandaag nog een WordPress website moet gunnen. Of morgen.

WordPress heeft veruit het grootste marktaandeel – bron: W3Techs

WordPress website ingewikkeld?

“Je moet WordPress continu updaten, anders doet je site het niet meer. Dat is ingewikkeld.” Ik hoor dit soort vooroordelen vaak. En ze kloppen helemaal.
Je moet WordPress echt even leren kennen, voordat je er iets moois mee kan maken. Het is ook belangrijk dat alle onderdelen regelmatig ge-update worden. Zo blijft je website doen wat die moet doen en krijgen hackers geen kans. Dat geldt voor elk CMS (content management systeem) en dus ook voor WordPress.

Waarom je jezelf WordPress moet gunnen

Maar, met WordPress is het allemaal wel een stuk eenvoudiger dan met elk ander systeem. Echt waar (nee, ik heb geen aandelen). Dit is waarom je jezelf een WordPress website moeten gunnen:

Eenvoudig een website maken, met een prima uitstraling

  • snelle installatie – de meeste hostingbedrijven hebben zgn. installatrons of one-minute-script. Daarmee installeer je met één druk op de knop WordPress op je domein.
  • gratis thema’s – WordPress heeft legio gratis basis-ontwerpen (thema’s) die er goed uitzien en die je eenvoudig aanpast naar je stijl. Met je eigen logo, beelden en lettertypes bijvoorbeeld.

Extra functionaliteit inbouwen, zonder technische kennis

  • blogoptie ingebouwd – WordPress is ooit opgezet voor bloggers. Daarom kan je in elk thema eenvoudig blogs plaatsen en categoriseren.
  • gratis plugins – Wat je ook in je site wilt integreren, er is altijd wel iemand die er een hulpprogramma (plugin) voor gemaakt heeft. De basisfunctionaliteit is meestal gratis. Een kwestie van downloaden, installeren, een plekje geven op je site. Klaar.

Superhandige en veelgebruikte plugins voor je WordPress website:

  • Yoast – helpt je je site beter vindbaar te maken in Google
  • Contactform7 – een contactformulier voor je bezoekers
  • AddthisShareButtons – koppelt alle mogelijke social media aan je site
  • Duplicate Post – dupliceert berichten en pagina’s met 1 klik
  • Akismet – Spam killer voor je contactformulier
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Waarom ik een WordPress-fan ben

Je begrijpt: ik ben fan! WordPress maakt ook mijn leven als ontwerper een stuk makkelijker. Ik maak gewoon mijn allerbeste ontwerpen in WordPress. En het mooie is dat ik bij het ontwerpen van een nieuwe website de bestaande content van mijn klant gewoon in tact kan laten. Iedereen blij.
O ja, had ik al gezegd dat een WordPress website vanzelf responsive is en er dus op elk medium goed uitziet? Bij deze dan. ?

Wil jij je onderscheiden zoals dit project?

Ben jij ook op zoek naar onderscheidend succes? Neem vrijblijvend contact op en maak een afspraak.

Aad20191023010 hand

Online onder­scheidend succes met je website!

5/5

Met mijn bewezen methode stap-voor-stap bouwen aan jouw online succes.

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren.

Privacy policy