Aadwork logo wit

Het geheime recept van een top-ontwerp

Een ontwerp uitbesteden, veel mensen vinden het doodeng. Je weet immers wat je wilt, maar je weet nooit wat je krijgt. Toch? Natuurlijk wel…

Een ontwerp uitbesteden, veel mensen vinden het doodeng. Je weet immers wat je wilt, maar je weet nooit wat je krijgt. Toch? Natuurlijk wel. Je krijgt echt het beste ontwerp als je de gebruiksaanwijzing van een ontwerper kent én het lef hebt om je af en toe te laten verrassen.

Je hebt van die ondernemers die hun ontwerper precies weten te vertellen wat ze willen hebben. Het enige wat de ontwerper moet doen is de opdracht uitvoeren. Herken je dat? Vind je het ook lastig om de vormgeving van je logo en huisstijldragers uit handen te geven? Jammer, want je doet jezelf echt tekort. De allerbeste ontwerpen ontstaan namelijk niet door optimale controle, maar door een uniek samenspel van jouw ondernemerspassie met de creativiteit en vakkennis van de ontwerper.

Een goed ontwerpproces betekent niet dat je dingen over de schutting gooit en maar moet hopen dat het goed komt. Juist niet. Als er een recept bestaat waarmee je tot een topontwerp komt, dan bevat het in elk geval de volgende ingrediënten:

 1. Het begint met een goede briefing
  In zo’n briefing vertel je de ontwerper over je bedrijf, je kernwaarden, je doelgroep, het doel van het nieuwe ontwerp, wat je ermee wilt uitstralen enz. enz.
  Vertel ook wat je wel en niet wilt. Neem gerust voorbeelden mee van ontwerpen, stijlen en kleuren die je aanspreken. Daarmee kan een ontwerper aan de slag.
 2. Spreek voldoende feedbackmomenten
  Een ontwerpproces kent een aantal stappen. Spreek met je ontwerper af dat hij of zij je meeneemt in dat proces, door regelmatige feedbackmomenten in te plannen. Zo zal je begrijpen waarom je ontwerper bepaalde keuzes maakt en heb je ook de kans om eventueel bij te sturen.
 3. Heb het lef om je te laten verrassen
  Tijdens een goed ontwerpproces groeit het wederzijds begrip en vertrouwen. Dat is de ideale basis om tot iets echt nieuws te komen. De kans is dan ook groot dat je met iets heel anders thuiskomt dan je in gedachten had.
  Mooier, origineler en effectiever dan je zelf had kunnen bedenken.

Zin om dit recept eens te proeven?

4.8
4.8/5
14 reviews

Wil jij je ook onder­scheiden van je concurrent?

Ik leg je in een videocall van 3O minuten uit hoe we dat gaan doen!
Verder lezen:
Logo & Huisstijl
89ef1b9f 8908 4f1f a31b 119d8ca7882b

Zo maak je wél indruk met PowerPoint

Lees verder
Logo & Huisstijl
5ade45de 88c5 4ba3 abd2 c8dc528e90af

Huisstijl handboek is essentieel voor je merk

Lees verder
Logo & Huisstijl
logo ontwerpen in een vectorbestand

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Lees verder
Logo & Huisstijl
huisstijl ontwerpen voor intertoys en winkelbezoek veenendaal

Samen aan de slag voor Intertoys

Lees verder
Logo & Huisstijl
Huisstijl laten maken door Aadwork grafisch ontwerper in BINK36 kleurrijk zoals Fit For Thought

Huisstijl laten maken met veel kleur

Lees verder
Logo & Huisstijl
BNI Zilvermeeuwen 7 1

Omzet door een goed netwerk

Lees verder