Goede profielfoto op je social media

Gebruik jij een goede profielfoto op social media? In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips waarmee je een perfecte profielfoto kunt maken op je computer.

Gezicht in beeld

Je gezicht is het belangrijkste op je profielfoto. De rest van je lichaam kun je eigenlijk achterwege laten. Het zorgt er alleen maar voor dat je gezicht kleiner wordt afgebeeld dan nodig. Mensen willen je gezicht herkennen, ook als je profielfoto klein wordt afgebeeld. Denk bijvoorbeeld aan een tijdlijn op Twitter, LinkedIn of Facebook.

Grote profielfoto

Hoewel je profielfoto vaak klein wordt afgebeeld, kies je bij het inrichten van je social media-profiel voor een grote foto. Bij een eerste online ‘kennismaking’ klikken mensen op je profielfoto om je groter en van dichterbij te bekijken. Upload daarom een grote foto van bijvoorbeeld 512 x 512 pixels. De social media verkleinen de foto’s automatisch, indien nodig.

Dezelfde foto op alle social media

Als je goed herkenbaar wilt zijn met je profielfoto, kies je voor dezelfde foto op al je social media-profielen. Er ontstaat herkenning, waardoor je sneller gevonden wordt en mensen je makkelijker toevoegen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+.

Vierkant of rond

Een profielfoto op social media is vierkant. Let er wel op dat sommige apps, zoals bijvoorbeeld Tweetbot voor Twitter de profielfoto’s rond uitsnijden in de tijdlijn. Daardoor kunnen gedeeltes van je foto afvallen. Het gratis Photoshop-sjabloon dat je onderaan het artikel kunt downloaden, helpt je hierbij.

Projecten bekijken

Jaarverslag laten maken zoals deze van HealtheFoundation door Aadwork uit BINK36 Den Haag

Jaarverslag Health[e]Foundation

Health[e]Foundation zet zich in om te werken aan een wereld waarin iedereen gelijke en hoog­waardige gezondheids­zorg krijgt. Zij bieden onderwijs en informatie om de gezondheids­zorg­systemen…
Aad20191023010 hand

Onder­scheidend succes voor jouw merk!

5/5

Met mijn bewezen methode stap-voor-stap bouwen aan jouw onder­scheidend succes.

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren.

Privacy policy