Aadwork logo wit

Goede profielfoto op je social media

Een goede profielfoto op social media? In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips waarmee je een perfecte profielfoto kunt maken op je computer.

Gebruik jij een goede profielfoto op social media? In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips waarmee je een perfecte profielfoto kunt maken op je computer.

Gezicht in beeld

Je gezicht is het belangrijkste op je profielfoto. De rest van je lichaam kun je eigenlijk achterwege laten. Het zorgt er alleen maar voor dat je gezicht kleiner wordt afgebeeld dan nodig. Mensen willen je gezicht herkennen, ook als je profielfoto klein wordt afgebeeld. Denk bijvoorbeeld aan een tijdlijn op Twitter, LinkedIn of Facebook.

Grote profielfoto

Hoewel je profielfoto vaak klein wordt afgebeeld, kies je bij het inrichten van je social media-profiel voor een grote foto. Bij een eerste online ‘kennismaking’ klikken mensen op je profielfoto om je groter en van dichterbij te bekijken. Upload daarom een grote foto van bijvoorbeeld 512 x 512 pixels. De social media verkleinen de foto’s automatisch, indien nodig.

Dezelfde foto op alle social media

Als je goed herkenbaar wilt zijn met je profielfoto, kies je voor dezelfde foto op al je social media-profielen. Er ontstaat herkenning, waardoor je sneller gevonden wordt en mensen je makkelijker toevoegen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+.

Vierkant of rond

Een profielfoto op social media is vierkant. Let er wel op dat sommige apps, zoals bijvoorbeeld Tweetbot voor Twitter de profielfoto’s rond uitsnijden in de tijdlijn. Daardoor kunnen gedeeltes van je foto afvallen. Het gratis Photoshop-sjabloon dat je onderaan het artikel kunt downloaden, helpt je hierbij.

4.8
4.8/5
14 reviews

Wil jij je ook onder­scheiden van je concurrent?

Ik leg je in een videocall van 3O minuten uit hoe we dat gaan doen!
Verder lezen:
Logo & Huisstijl
89ef1b9f 8908 4f1f a31b 119d8ca7882b

Zo maak je wél indruk met PowerPoint

Lees verder
Logo & Huisstijl
5ade45de 88c5 4ba3 abd2 c8dc528e90af

Huisstijl handboek is essentieel voor je merk

Lees verder
Logo & Huisstijl
logo ontwerpen in een vectorbestand

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Lees verder
Logo & Huisstijl
huisstijl ontwerpen voor intertoys en winkelbezoek veenendaal

Samen aan de slag voor Intertoys

Lees verder
Logo & Huisstijl
Huisstijl laten maken door Aadwork grafisch ontwerper in BINK36 kleurrijk zoals Fit For Thought

Huisstijl laten maken met veel kleur

Lees verder
Logo & Huisstijl
BNI Zilvermeeuwen 7 1

Omzet door een goed netwerk

Lees verder