Foto’s op je Twitter-profiel

Welke social media sluiten het beste aan op jouw bedrijf? Hoe richt je die social media in? In deze blogpost kijken we naar een Twitter-profiel en de formaten van de foto’s die je kunt gebruiken.

Je Twitter-profiel aanpassen

Als je jezelf hebt geregistreerd op Twitter als gebruiker, dan kun je je Twitter-profiel inrichten. Log in op Twitter, ga naar je profiel en klik op de knop ‘profiel bewerken’. Je krijgt dan de mogelijkheid om de vaste onderdelen van je profiel aan te passen:

  • omslagfoto (aanbevolen afmetingen zijn 1500 x 500 pixels);
  • profielfoto (aanbevolen afmetingen zijn 400 x 400 pixels);
  • naam;
  • bio (maximaal 160 tekens);
  • locatie; en
  • website.

Omslagfoto

In de huidige profielen van Twitter, staan de omslagfoto’s bovenaan. Twitter adviseert hiervoor een formaat van 1500 x 500 pixels aan te houden. Bekijk je een Twitter-profiel op een groter scherm, dan is 1500 x 500 pixels niet groot genoeg. Kiezen voor een formaat van 3000 x 1000 pixels voor de omslagfoto houdt het beeld scherp op grotere schermen.

Tablets en smartphones

Twitter wordt veel gebruikt op smartphones en tablets. Hierdoor heb je te maken met verschillende schermformaten waarop mensen jouw Twitter-profiel bekijken. Je omslagfoto zal weinig in zijn geheel getoond worden. Is een deel van je omslagfoto erg belangrijk, zorg er dan voor dat deze binnen de ‘veilige zone’ valt.

Profielfoto

De profielfoto van je Twitter-account is vierkant. Zorg voor een duidelijke profielfoto, waarop je gezicht goed te zien is. Je profielfoto moet herkenbaar zijn, ook op een klein formaat in de Twitter-tijdlijn (48 x 48 pixels).

Naam en bio

Om goed vindbaar te zijn op Twitter, is het belangrijk dat je je naam goed invult. De Twitter-naam (met het @-teken) en je eigen naam hoeven niet gelijk te zijn. Daarnaast krijg je van Twitter 160 tekens om jezelf goed te omschrijven. Gebruik deze goed. Zorg ervoor dat mensen die voor het eerst op je Twitter-profiel terecht komen, direct begrijpen wat voor persoon ze voor zich hebben en waar je ze mee zou kunnen helpen.

Locatie en website

Bij locatie vul je de plaats in waar je woont of werkt. Bij de website vul je je eigen website in. Als je deze niet hebt, kies je een alternatief waarop mensen meer over je te weten kunnen komen. Het webadres van je Linkedin-profiel is hiervoor een goed alternatief.

Projecten bekijken

Jaarverslag laten maken zoals deze van HealtheFoundation door Aadwork uit BINK36 Den Haag

Jaarverslag Health[e]Foundation

Health[e]Foundation zet zich in om te werken aan een wereld waarin iedereen gelijke en hoog­waardige gezondheids­zorg krijgt. Zij bieden onderwijs en informatie om de gezondheids­zorg­systemen…
Aad20191023010 hand

Onder­scheidend succes voor jouw merk!

5/5

Met mijn bewezen methode stap-voor-stap bouwen aan jouw onder­scheidend succes.

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren.

Privacy policy