Aadwork logo wit

Foto’s op je Twitter-profiel

Welke social media sluiten het beste aan op jouw bedrijf? In deze blogpost kijken we naar een Twitter-profiel en de formaten van de foto’s die je kunt gebruiken.

Welke social media sluiten het beste aan op jouw bedrijf? Hoe richt je die social media in? In deze blogpost kijken we naar een Twitter-profiel en de formaten van de foto’s die je kunt gebruiken.

Je Twitter-profiel aanpassen

Als je jezelf hebt geregistreerd op Twitter als gebruiker, dan kun je je Twitter-profiel inrichten. Log in op Twitter, ga naar je profiel en klik op de knop ‘profiel bewerken’. Je krijgt dan de mogelijkheid om de vaste onderdelen van je profiel aan te passen:

  • omslagfoto (aanbevolen afmetingen zijn 1500 x 500 pixels);
  • profielfoto (aanbevolen afmetingen zijn 400 x 400 pixels);
  • naam;
  • bio (maximaal 160 tekens);
  • locatie; en
  • website.

Omslagfoto

In de huidige profielen van Twitter, staan de omslagfoto’s bovenaan. Twitter adviseert hiervoor een formaat van 1500 x 500 pixels aan te houden. Bekijk je een Twitter-profiel op een groter scherm, dan is 1500 x 500 pixels niet groot genoeg. Kiezen voor een formaat van 3000 x 1000 pixels voor de omslagfoto houdt het beeld scherp op grotere schermen.

Tablets en smartphones

Twitter wordt veel gebruikt op smartphones en tablets. Hierdoor heb je te maken met verschillende schermformaten waarop mensen jouw Twitter-profiel bekijken. Je omslagfoto zal weinig in zijn geheel getoond worden. Is een deel van je omslagfoto erg belangrijk, zorg er dan voor dat deze binnen de ‘veilige zone’ valt.

Profielfoto

De profielfoto van je Twitter-account is vierkant. Zorg voor een duidelijke profielfoto, waarop je gezicht goed te zien is. Je profielfoto moet herkenbaar zijn, ook op een klein formaat in de Twitter-tijdlijn (48 x 48 pixels).

Naam en bio

Om goed vindbaar te zijn op Twitter, is het belangrijk dat je je naam goed invult. De Twitter-naam (met het @-teken) en je eigen naam hoeven niet gelijk te zijn. Daarnaast krijg je van Twitter 160 tekens om jezelf goed te omschrijven. Gebruik deze goed. Zorg ervoor dat mensen die voor het eerst op je Twitter-profiel terecht komen, direct begrijpen wat voor persoon ze voor zich hebben en waar je ze mee zou kunnen helpen.

Locatie en website

Bij locatie vul je de plaats in waar je woont of werkt. Bij de website vul je je eigen website in. Als je deze niet hebt, kies je een alternatief waarop mensen meer over je te weten kunnen komen. Het webadres van je Linkedin-profiel is hiervoor een goed alternatief.

4.8
4.8/5
14 reviews

Wil jij je ook onder­scheiden van je concurrent?

Ik leg je in een videocall van 3O minuten uit hoe we dat gaan doen!
Verder lezen:
Logo & Huisstijl
89ef1b9f 8908 4f1f a31b 119d8ca7882b

Zo maak je wél indruk met PowerPoint

Lees verder
Logo & Huisstijl
5ade45de 88c5 4ba3 abd2 c8dc528e90af

Huisstijl handboek is essentieel voor je merk

Lees verder
Logo & Huisstijl
logo ontwerpen in een vectorbestand

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Lees verder
Logo & Huisstijl
huisstijl ontwerpen voor intertoys en winkelbezoek veenendaal

Samen aan de slag voor Intertoys

Lees verder
Logo & Huisstijl
Huisstijl laten maken door Aadwork grafisch ontwerper in BINK36 kleurrijk zoals Fit For Thought

Huisstijl laten maken met veel kleur

Lees verder
Logo & Huisstijl
BNI Zilvermeeuwen 7 1

Omzet door een goed netwerk

Lees verder