Aadwork logo wit

Een logo zonder knaken

Zeker als je start met je onderneming wil je besparen op zoveel mogelijk onnodige uitgaven. Maar een logo zonder knaken, kan dat?

Zeker als je start met je onderneming wil je besparen op zoveel mogelijk onnodige uitgaven. Maar een logo-ontwerp zonder knaken, kan dat? Je zou het misschien niet verwachten, maar TUURLIJK! Dat kan zeker 🙂

Een gratis logo-ontwerp?

Als je nog geen helder communicatieplan hebt, dan is het de kunst om je zoveel mogelijk te beperken tot de basis. Wat heb je ècht nodig om met je bedrijf te communiceren wat je doet? Een logo is een eerste vereiste. Het is een grafische uiting waaraan mensen jouw bedrijf herkennen. Om eenvoudig een gratis logo voor je bedrijf te maken, kies je een vast lettertype om je bedrijfsnaam in weer te geven. Daarna bepaal je ook een kleur waarbij je je prettig voelt. Als je tevreden bent, noteer je het lettertype en de kleur van het logo voor jezelf. Zo kun je al je uitingen een gelijkwaardige uitstraling geven en ben je herkenbaar voor je doelgroep.

Houd het logo eenvoudig

Onthoud bij deze werkwijze altijd: je bent geen volleerd logo-ontwerper! Leg de lat niet te hoog en beperk je tot een sterke basis. Onderstaand logo-voorbeeld is gemaakt met standaard-lettertype Arial. Door te kiezen voor vaste kleuren en de letters iets meer tegen elkaar aan te zetten, creëer je een basis-logo voor je bedrijf.

Gratis visitekaartjes

Onmisbaar is een visitekaartje. Netwerken zonder een visitekaartje is not done! Je wilt het je gesprekspartner makkelijk maken om contact met je op te nemen voor een vervolgafspraak. Maar ja, zonder knaken? TUURLIJK! Ook dat kan 🙂 Vistaprint biedt je de mogelijkheid om gratis 100 economy visitekaartjes te printen. Dat kost je helemaal niks!

Er zijn bij Vistaprint veel kleurrijke sjablonen beschikbaar. Let er wel op dat deze kleurrijke (en herkenbare) sjablonen voor iedereen beschikbaar zijn. Kiest een ander bedrijf voor hetzelfde sjabloon, dan is de kans groot dat jullie dezelfde uitstraling hebben. Probeer het daarom basic te houden en onderscheid je vooral met het lettertype en de kleur.

Het grote voordeel

Je bespaart op de kosten van een grafisch ontwerper, die je in de toekomst altijd nog kunt inhuren als je een volgende stap wilt maken en alles nóg professioneler wilt aanpakken. Bovenstaande methode is een manier om een eenvoudige huisstijl voor je bedrijf te maken… zonder knaken 🙂

4.8
4.8/5
14 reviews

Wil jij je ook onder­scheiden van je concurrent?

Ik leg je in een videocall van 3O minuten uit hoe we dat gaan doen!
Verder lezen:
Logo & Huisstijl
89ef1b9f 8908 4f1f a31b 119d8ca7882b

Zo maak je wél indruk met PowerPoint

Lees verder
Logo & Huisstijl
5ade45de 88c5 4ba3 abd2 c8dc528e90af

Huisstijl handboek is essentieel voor je merk

Lees verder
Logo & Huisstijl
logo ontwerpen in een vectorbestand

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Lees verder
Logo & Huisstijl
huisstijl ontwerpen voor intertoys en winkelbezoek veenendaal

Samen aan de slag voor Intertoys

Lees verder
Logo & Huisstijl
Huisstijl laten maken door Aadwork grafisch ontwerper in BINK36 kleurrijk zoals Fit For Thought

Huisstijl laten maken met veel kleur

Lees verder
Logo & Huisstijl
BNI Zilvermeeuwen 7 1

Omzet door een goed netwerk

Lees verder