Aadwork logo wit

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Een vector-bestand is schaalbaar, aanpasbaar en makkelijk en exporteren. Bij het ontwerpen van een logo is het belangrijk om rekening te houden met het bestandsformaat waarin het logo wordt opgeslagen.

Een van de meest gebruikte bestandsformaten is het vector-bestand. In dit blogbericht zullen we uitleggen wat een vector-bestand is en waarom het belangrijk is bij het ontwerpen van een logo.

Onbeperkt het logo ontwerp schalen

Een vector-bestand is een grafisch bestand dat is opgebouwd uit vectoren. Vectoren zijn wiskundige formules die bepalen hoe een vorm eruitziet en hoe deze zich gedraagt bij het schalen of bewerken. In tegenstelling tot rasterbestanden, die zijn opgebouwd uit pixels, kunnen vector-bestanden onbeperkt worden geschaald zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de afbeelding.

Een klein logo op je visitekaartje of heel groot op een reclamebord

Waarom is een vector-bestand belangrijk bij het ontwerpen van een logo? Ten eerste omdat een logo vaak op verschillende formaten moet worden gebruikt. Een vector-bestand kan zonder kwaliteitsverlies worden vergroot of verkleind, terwijl een rasterbestand bij vergroting korrelig kan worden. Hierdoor kan een vector-bestand voor elk doeleinde worden gebruikt, of het nu gaat om een klein logo op een visitekaartje of een groot logo op een reclamebord.

Je logo ontwerp is eenvoudig aan te passen

Een ander voordeel van een vector-bestand is dat het makkelijk aanpasbaar is. Omdat een vector-bestand is opgebouwd uit vectoren, kunnen individuele elementen binnen het logo worden bewerkt of verwijderd zonder dat dit invloed heeft op de rest van het logo. Dit maakt het makkelijker om een logo aan te passen voor specifieke doeleinden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een logo op verschillende achtergrondkleuren.

Een vector logo exporteren

Tot slot is een vector-bestand ook belangrijk omdat het makkelijk kan worden geëxporteerd naar andere bestandsformaten, zoals een rasterbestand. Zo kan het logo op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld op een website of in een gedrukte brochure.

Je logo ontwerp altijd scherp en professioneel

Kortom, een vector-bestand is een belangrijk bestandsformaat bij het ontwerpen van een logo omdat het schaalbaar, aanpasbaar en makkelijk te exporteren is. Door te werken met een vector-bestand ben je er zeker van dat het logo er altijd scherp en professioneel uitziet, ongeacht de grootte of het formaat.

4.8
4.8/5
14 reviews

Wil jij je ook onder­scheiden van je concurrent?

Ik leg je in een videocall van 3O minuten uit hoe we dat gaan doen!
Verder lezen:
Logo & Huisstijl
89ef1b9f 8908 4f1f a31b 119d8ca7882b

Zo maak je wél indruk met PowerPoint

Lees verder
Logo & Huisstijl
5ade45de 88c5 4ba3 abd2 c8dc528e90af

Huisstijl handboek is essentieel voor je merk

Lees verder
Logo & Huisstijl
logo ontwerpen in een vectorbestand

Een logo laten maken? Gebruik altijd een vector-bestand!

Lees verder
Logo & Huisstijl
huisstijl ontwerpen voor intertoys en winkelbezoek veenendaal

Samen aan de slag voor Intertoys

Lees verder
Logo & Huisstijl
Huisstijl laten maken door Aadwork grafisch ontwerper in BINK36 kleurrijk zoals Fit For Thought

Huisstijl laten maken met veel kleur

Lees verder
Logo & Huisstijl
BNI Zilvermeeuwen 7 1

Omzet door een goed netwerk

Lees verder